logo b llibertari
llibertari

Situació actual del jove de Torà i jornada d’accions de suport el 24-F

L’Assemblea Antirepressiva de Ponent ens ha fet arribar el següent comunicat en relació al nou arxivament de la querella per tortures interposada pel jove de Torà, i la proposta d’una jornada d’accions en contra de dit arxivament pel pròxim 24 de febrer. A continuació, es reprodueix íntegrament el comunicat:

“Us fem arribar aquest text per informar-vos de la situació del cas de Torà i demanar-vos el vostre suport per fer avançar la investigació de la querella per tortures.

Fent una mica de memòria o per qui desconegui els fets, l’1 d’abril en Jordi va ser detingut sota la Llei Antiterrorista, després de la incomunicació a les comissaries dels Mossos d’Esquadra va haver de ser ingressat a la UCI de l’Hospital de Lleida. Durant el seu ingrés se li realitzà unes anàlisis a l’orina que el dia 5 d’abril donaven positiu en amfetamina. El dia 6 la presència d’aquesta substància, en unes noves anàlisis realitzades, havia desaparegut. Davant d’això es va interposar una querella per tortures a la que s’hi va sumar Memòria contra la Tortura com a acusació popular (més informació a: www.justiciatora.net o www.suportponent.net).

A principis de febrer del 2007 hem rebut notícies respecte a la querella per tortures. Aquesta havia estat arxivada per la jutgessa Maria Gemma Luengo el 26 de maig del 2006 però es va interposar un recurs a l’Audiència Provincial de Lleida que aquesta va resoldre en favor del desarxivament i la investigació. El jutge Jordi Guasch Vilalta, actualment titular del jutjat d’instrucció nº 2, ha decidit ignorar a l’Audiència i procedir a un nou arxivament sense dur a terme totes les diligències que li demanava realitzar l’Audiència i amb una manca absoluta de fonaments jurídics.

Davant d’aquests fets ens trobem de nou gairebé on érem fa més de 3 anys quan es va interposar la querella per tortures. Durant aquest temps s’han fet accions i actes de suport i denúncia, es tenen 26 mocions d’ajuntaments i unes 700 signatures denunciant l’arxivament i demanant la investigació i esclariment dels fets. Però sembla que res no és suficient perquè no interessa ni el més mínim “jutjar” el que va passar.

Nosaltres no ens rendirem. Tant el jove de Torà, que va ser torturat a mans dels Mossos d’Esquadra i de la brigada d’informació de la policia nacional, com tota la gent individual i de col·lectius que li donem suport anirem fins on calgui per no permetre que la tortura, habitual a les comissaries, es pugui seguir realitzant amb total impunitat. Per això, necessitem el suport de totes, perquè només la pressió i la solidaritat pot fer que la justícia investigui i no pugui seguir arxivant sense cap argument ni motivació.

Què hi pots fer tu o què hi podeu fer vosaltres? Les nostres propostes són:

– Jornada d’accions descentralitzades el dissabte 24 de febrer. Caldria realitzar-ne fotos i una crònica. A part de difondre-les pels mitjans que cregueu necessaris, ens les feu arribar a: justiciatora@sindominio.net per poder difondre-les des d’aquí.

– La col·laboració amb la campanya per demanar la investigació de la querella per tortures de diferents maneres:

· Accions de suport i de difusió: disposem de cartells, engaxines, es poden realitzar xerrada, propiciar la signatura de mocions per part dels ajuntaments, recollir signatures, …

· Col·laboració econòmica: les despeses judicials estan essent molt elevades i tota aportació serà benvinguda.

· Distribució de material de suport: cd’s, samarretes,…

L’enviament de fax demanant la seva investigació a:

· Jordi Guasch Vilalta. Jutjat d’Instrucció núm. 2. C/Canyeret, núm. 3-5. 25007. Lleida. Telèfon 973700175 i Fax 973700256

· Audiència Provincial. Presidència de l’Audiència Provincial. C/Canyeret, 1. 25007. Lleida. Telèfon 973705824. Fax 973700282.

– Pintades de murals, pancartes,… i tot el que se us acudeixi.

Per qualsevol dubte, per obtenir material i per contactar amb nosaltres ens podeu escriure a: justiciatora@sindominio.net”

Per informació actualitzada sobre el cas, consultar els llocs web: www.justiciatora.net o www.suportponent.net.