logo b llibertari
llibertari

Solidaritat amb les detingudes per la revolta de Can Vies

Ahir divendres 30 de Maig es realitzà a la Plaça Sant Domènec de Manresa una concentració relativament espontània en solidaritat amb totes les detingudes durant la revolta de Can Vies a la què participaren una cinquantena de persones. Reproduim la octaveta que es repartí:

 

canvies

#EFECTE CAN VIES

Van ja quatre nits d’aldarulls en resposta al desallotjament del CSA Can Vies del barri de Sants. Tot ha començat allà, al cor del barri, però d’alguna manera aquesta vegada el conflicte social s’ha escampat per altres parts del territori.

El desallotjament de Can Vies ha passat de ser un conflicte dels okupes amb l’Ajuntament de Barcelona i TMB a ser una qüestió social on el veïnat, els moviments socials i la gent del carrer han volgut intervenir perquè han vist en aquesta acció de l’administració pública un atac més a les llibertats que ens estan robant dia rere dia.

Els desnonaments, l’atur, la pujada d’impostos, el preu del transport públic, són problemes que cada dia afecten a més gent, i el fet de que la classe política, els grans empresaris i els banquers siguin els culpables de tot això, ha generat una desconfiança que, en un moment donat, a esclatat en forma de rabia pels carrers de diferents ciutats i pobles.

La gent ha perdut la por i ho demostra cada vegada que surt al carrer a picar la cassola, cada vegada que crema un contenidor, que s’enfronta amb pedres amb la policía, que ataca una seu política o una sucursal bancaria. Per molt que des dels mitjants de comunicació intentin disfressar d’actes vandàlics aquestes accions de rebuig cap el sistema socio-economic que ens governa, la solidaritat s’estén cada dia més i més.

Com és d’esperar quan els poderosos es veuen amenaçats, es protegeixen amb els seus servents més fidels que els hi fan la feina bruta, a base de cops de porra, intimidacions i detencions, però això no aturarà la voluntat dels i les que lliuten contra la misèria que generen.

Les desenes de detinguts volen que continuem lliutant, per tant no ens quedarem a casa, no callarem, no ens rendirem.

Perquè tenim clar quins són els nostres enemics

Perquè sabem que pels cabals democràtics no aconseguirem resoldre els problemes que patim.

Perquè la solidaritat és la nostra millor arma.

Perquè la lluita és l’únic camí.

SORTIM AL CARRER! POLICIA FORA DELS BARRIS! POLITICS FORA DE LES NOSTRES VIDES!