logo b llibertari
llibertari

Fracking y sindicatos

Ya el año pasado oímos a los jefes de CCOO proponiendo a su sindicato como interlocutor para la cuestión de la fractura hidráulica en el territorio del Estado español, es decir, para primero convencer amigablemente a los propietarios de terrenos y vecinos perjudicados por los pozos a aceptar pacíficamente —a cambio de una módica suma de dinero— algunos de los mejores venenos del mundo, y para luego defender a los poderosos, posiblemente incluso haciendo de pararrayos frente a las probables protestas de las poblaciones afectadas.

Ahora nos toca leer en las páginas de un periódico que las federaciones de la industria química de los sindicatos CCOO y UGT proclaman su apoyo total a los intereses de la patronal del sector químico (FEIQUE), la cual espera suculentos beneficios de un hipotético desarrollo futuro de la fractura hidráulica en el Estado. Con una declaración conjunta, los sindicatos y los industriales han pedido por un lado 

Llegeix més

Dissabte, 9 de novembre: anarquia als carrers a Santa Coloma de Gramanet

TORNA ANARQUIA ALS ac_santko_mailCARRERS!!!

Els carrers han estat històricament espai de confluència, de socialització, d’intercanvi entre persones. La configuració urbanística i la gestió del temps tendeixen cada cop més a la parcel·lització de tots els àmbits de les nostres vides (àmbit públic/privat, lloc de treball, centres d’oci i consum…) de manera que l’espai públic com a espai de trobada, de conspiració quotidiana està deixant d’existir com a tal, convertint-se en lloc de pas entre aquestes parcel·les.

A les instàncies del poder sempre els hi ha interessat recuperar aquests llocs i moments, sigui a través de la mediació, de la regularització o en els pitjors dels casos de l’eliminació o la conversió en espais inhòspits i desèrtics, sense vida. Si això no fos suficient, enregistren i controlen els nostres moviments amb càmeres de videovigilància. Si abandonem els carrers estarem negant així tota possibilitat d’existència de moments de complicitat, d’espontaneïtat que escapin al control estatal, que no passin per la cessió, la permissivitat i la demanda. Per això, els carrers, les places han sigut sempre nuclis certament importants d’agitació, de propaganda i de difusió de les idees pels i les anarquistes. Reunions, mítings, esclats de conflictes i enfrontaments amb l’autoritat formen part de la història dels carrers dels barris que habitem.

Llegeix més

Acampada de resistència activa en defensa del territori

CONTRA LA MAT I EL MÓN QUE LA NECESSITAnoalamat

Què és la MAT?

La línea de Molt Alta Tensió (MAT) és una autopista elèctrica que transporta un mínim de 400.000 volts. S’està construint per interconectar Estats europeus i també el continent europeu amb l’africà. Serveix per comercialitzar i distribuir excedents d’energia produïdes per centrals nuclears I suposades fonts d’energies alternatives. Paral·lelament, és la xarxa que el capitalisme necessita per alimentar a altres projectes e infraestructures de mort i destrucció, com per exemple el Tren d’Alta Velocitat (TAV). Els responsables són els de sempre i les empreses constructores estan implicades en altres projectes de destrucció del territori, empreses entre les quals destaquen Vinci a Europa i Endesa a Amèrica del Sud.

Per què l’acampada?

Perquè no es construeixi l’últim tram decissiu per connectar França amb Catalunya. Perquè no passi l’energia de 6 centrals nuclears franceses per aquest territori ni per cap altre. Per prendre la lluita contra la MAT com un punt de partida cap al qüestionament de la nostra manera de viure, en la seva major part imposada pel domini del Progrés. Per crear un espai de trobada, informació, agitació i acció a les terres afectades.

Llegeix més

Primavera Llibertària al Bages

Primavera LlibertariaDes de l’Assemblea Llibertària de Manresa, sorgeix la iniciativa d’organitzar tot un seguit d’activitats encaminades a difondre i visualitzar la teoria i la pràctica anarquista a la ciutat.

Lluny de l’enclaustrament i l’oblit en el què el voldrien veure molts, creiem necessari dotar de vigència l’anarquisme amb tot un seguit de projectes i propostes que sense perdre la seva contundència serveixin no tan sols per articular una resposta coordinada a l’actual context econòmic i social nociu, sinó per anar teixint, mica en mica, experiències anti-autoritàries i autogestionàries al marge de l’estat.

Així doncs, en l’humil marc de la “primavera llibertària”, s’intentarà donar cabuda a múltiples activitats que parteixen de la preocupació per temàtiques diverses que han estat i segueixen sent d’actualitat i que crèiem poden transcendir l’interès de les que ens sentim afines a aquesta forma de fer.

 Dintre les jornades hi haurà cabuda per parlar del nostre passat, amb un recorregut històric per la Manresa revolucionària o l’experiència del 1936. Per al debat sobre com afrontem l’ara i aquí, amb les xerrades sobre repressió, l’okupació política a les nostres contrades o el debat sobre organització anarquista i anti-autoritarisme. Per a l’autogestió de les nostres vides, amb el taller d’autodefensa per dones o els dinars populars. Per l’esbargiment, amb concerts o passejades amenitzades. Però sobretot, des de la “Primavera Llibertària” es vol donar lloc a la trobada fraterna, per què és des del coneixement recíproc i la confiança mútua, que poden anar sorgint les complicitats.

Per l’anarquia… més necessària que impossible!

 Esperem la vostra participació. Ens podeu escriure a allbages@bllibertari.org

Per a saber més detalladament en què consistiran les activitats

Llegeix més