logo b llibertari
llibertari

Text enviat a Regio7 arrel de les informacions publicades ahir per aquest diari

Roser Farràs, el civisme i els mitjans de comunicació

Josep Cara Rincón
Veí del casc antic de Berga

Estic fart de llegir a Regio7 o escoltar a Ràdio Berga informacions, denúncies i insinuacions malintencionades contra alguns col·lectius culturals i juvenils de la ciutat. Aquestes denúncies públiques són presentades com si les fessin els “veïns” en nom del “civisme” quan tothom sap que són fetes exclusivament i autònoma per la Roser Farràs amb la única i personal voluntat de fer mal i escampar merda sobre persones i associacions que no li són simpàtiques.

Cal aclarir que la Roser Farràs no és “portaveu del col·lectiu veïnal” ni tan sols és portaveu de les associacions de veïns, és, únicament, la representant d’aquestes associacions a la famosa junta de seguretat i és també la presidenta (per mètodes poc democràtics) de l’Associació de Veïns del Cap d’Amunt de la Vila. Per tant, pot representar als socis de la seva associació però en cap cas al conjunt dels veïns del casc antic, una gran part dels quals n’estem farts d’ella i de les seves mentides. Això els mitjans de comunicació que tant l’escolten ho haurien de tenir més en compte, perquè el més greu del cas és que els mitjans de comunicació donen total credibilitat i un espai constant per a les paranoies personals de la senyora en qüestió.

Del civisme que desitja per Berga la senyora Roser Farràs tècnicament a les ciències socials se n’en diu nacional-catolicisme i d’això senyora, aquest país ja n’ha patit massa. Pel que fa a l’ordenança que alguns veïns (Farràs i Bella) veneren és un disbarat jurídic com ja va denunciar mesos enrera un jurista al Berguedà Setmanal i és un atemptat imperdonable des del punt de vista democràtic a les llibertats individuals i col·lectives dels ciutadans. És també una alcaldada més pròpia d’altres temps.

D’altra banda, si la senyora Farràs, o a qui sigui, considera que alguna persona o associació se salta la legalitat que vagi al jutge o als mossos (on ja la coneixen) i ho denunciï, ja que en això consisteix la democràcia. I si us plau, deixi de difamar a la gent que participa de manera realment cívica en la vida associativa de Berga, ja que vostè ja ha quedat més que retratada.

Finalment, aclarir que és fals que entre les entitats veïnals preocupi la protesta lúdica i pacífica que es va fer a la plaça de les Fonts, com diu Regió7 a l’edició del 17 d’octubre. Tampoc és cert com diu el diari que l’acció fos organitzada per cap associació. I ja per acabar, senyora Roser i senyors polítics i periodistes que li doneu corda, si vostès sou el sistema, està clar, considereu-me antisistema.