logo b llibertari
llibertari

Un centenar de persones es concentren contra la visita d’Artur Mas a Manresa

Artur Mas no ets benvingutUn centenar de persones es concentraren ahir 6 d’Octubre per a mostrar el seu rebuig davant la presència d’Artur Mas a l’acte d’inauguració de l’ampliació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Foren convocades per la Coordinadora per la Transformació Social, Contra el Capitalisme i el Patriarcat, veïnes del barri de la Balconada, l’Esquerra Independentista o col·lectius i individualitats llibertàries, tot formant una amalgama de lluites que confluïren per a centrar el seu enuig davant l’assistència del màxim responsable polític de la Generalitat a la ciutat. Fóu d’aquesta manera que al llarg de la concentració s’escoltaren reivindicacions que anaven des del “sí se puede” de la PAHC” al “Artur Mas, a quina mútua vas”, fent referència a la privatització de la sanitat o el “pàrquing gratuït” de les veïnes de la balconada. El “bloc” anarquista també realitzà les seves aportacions, tot portant una pancarta amb el lema “La seva política, la nostra pitjor malaltia” o enarborant el “Manresa neta, polítics a la merda”. També hi hagué lloc per a càntics més audaços: veient que els immaculats cambrers anaven tots vestits de negre per la gala, les llibertàries començaren a ironitzar tot cridant “Ese black block, que la líe ya!”, generant càlids somriures entre les participants.
Artur Mas fora del barriCom era d’esperar, i cosa més seriosa, un ampli dispositiu policial format per membres dels ARRO’s i un bon grapat de policies de paisà, blindava els accessos a l’Hospital per tal d’impedir la presència dels manifestants a l’interior del vestíbul on tingué lloc l’acte principal, amb la seva prepotència característica.

Una de les anècdotes de la protesta fou quan Sor Lúcia Caram, una de les participants en l’acte que acollí a Artur Mas, sortí per la porta de l’Hospital i es dirigí als manifestants amb simpatia, cosa que provocà una sonora xiulada. Potser s’esperava una rebuda més fraternal, però és difícil mostrar afecte a la promotora a la ciutat d’un model caduc de solidaritat basat amb les ànsies de protagonisme, d’una caritat que s’impulsà per a netejar el nom de la família Tous i per a tranquil·litzar les consciències de famílies benestants com la del mateix president.
Malgrat el servilisme de les participants a l’acte d’inauguració, altre cop, la visita del President de la Generalitat a la ciutat, no ha estat tan plàcida i tranquil·la com desitjaria.