logo b llibertari
llibertari

Noves detencions contra l’anarquisme a Manresa i Barcelona

Aquest matí, a partir de les 5h, s’han produit escorcolls a dos domicilis de Manresa i s’ha detingut a dues persones a instàncies de l’Audiència Nacional en contra les lluites anarquistes. Efectius de la brigada mòbil dels Mossos d’Esquadra també han practicat escorcolls i detencions a diversos domicilis, centres socials i ateneus de Barcelona. Com ja sol ser habitual, efectius de la Brigada d’Informació han requisat material, entre ells aparells informàtics, diners i propaganda. Aquesta operació, és una continuació del cop repressiu anomenat “Pandora” que es va efectuar al desembre de 2014 amb la detenció d’onze companyes que avui en dia estan en espera de judici i que tindria relació amb l’operació Piñata i operació Columna, dutes a terme per la Policia Nacional.

ManresaWebAquest nou cop repressiu coincideix temporalment amb la vista a l’Audiència Nacional per la revisió de la presó preventiva de les dues companyes empresonades, Monica i Francisco. Entenem aquestes detencions com un cop d’efecte policial i mediàtic per facilitar l’allargament de l’encarcerament de les dues companyes, que ja porten dos anys de preventiva. Avui mateix s’ha confirmat la pròrroga de la preventiva. L’objectiu principal de l’Estat és aplastar les lluites anarquistes que aquest ja les ha assignat com a principal enemic intern. Entenem que la figura d’enemic intern és necessaria per un Estat democràtic per justificar els métodes repressius “excepcionals” que suposadament no haurien d’existir en una societat de “drets i llibertats”.

Altre cop, també hem d’assenyalar la col·laboració de l’Audiència Nacional amb els cossos repressius de la Generalitat, Mossos d’Esquadra. Igualment, el paper dels mitjans de comunicació han continuat verificant les fonts policials i focalitzant el cas amb la trama GAC, una organització de caire pública que la imaginació policial i mediàtica l’ha convertit en una associació terrorista.

Per tal de plantar cara a la repressió i superar la por que l’Estat vol sembrar, convoquem:

  • Concentració a Manresa pl. Sant Domènec a les 20h
  • Concentració a Berga pl.Sant Pere a les 20h
  • Concentració a Igualada pl. Ajuntament a les 20 h
  • Concentració a Barcelona pl. de Diamant del barri de Gràcia a les 20h (a les 18.30 h a pl Sants)
  • També a Saragossa, Madrid, etc.

Comunicat de l’Ateneu Columna Terra i Llibertat de Berga

BergaCartellWebExigim la llibertat per les nostres companyes ja!

Aquest matí, els mossos d’esquadra han entrat per la força a diverses cases particulars a Manresa i Barcelona. Vivendes de persones vinculades amb lluites per la justícia social, la policia també ha esbotzat portes d’ateneu i espais llibertaris.

Sembla ser que es tracta de la segona o tercera part de l’Operació Pandora. Tant és, en realitat sabem que es tracta de perseguir les persones que lluiten. Tota la resta és un amanit policíac més propi d’un guió cinematogràfic que de la realitat.

Han tornat a detenir les nostres companyes amb les que no només compartim esperances en un món nou sinó que compartim projectes concrets i comuns. Han detingut també les nostres amigues.

L’estat i les seves lògiques són així. Volem expressar públicament tota la nostra solidaritat amb les companyes detingudes i les seves amigues, les seves companyes, les seves familiars i tota la nostra ràbia cap els demòcrates i els feixistes que les han segrestat.

Animem a tothom que estimi la llibertat i la justícia social a participar en les diferents convocatòries i a actuar únicament segons el que la seva consciència i la justícia social li dicti.

Salut i anarquia!

pancartaBergadetenciosoct15