logo b llibertari
llibertari

Vaga a Cal Moliné

Les forneres de la botiga de @calmoline del Vall hem dit prou. Per uns salaris dignes, per la conciliació, per la fi de la repressió sindical. #AraNosaltres*Les treballadores del forn Cal Moliné del Vall de berga anem a la vaga* Les forneres del forn del Vall, organitzades en la secció sindical de CGT i davant de la situació insostenible que patim hem dit prou i a partir del dissabte 29 convoquem vaga indefinida tots els caps de setmana. Ja des de la constitució de la secció l’empresa ha fet tot el possible per tal d’evitar la nostra legítima i justa acció sindical, intentant fins i tot sabotejar -amb l’ajuda de la UGT i CCOO- les eleccions sindicals que vam acabar guanyant.Ara, ens hem organtizat i anem a la vaga per reclamar els nostres drets i la fi de diverses insjustícies: estem fartes de no poder conciliar les nostres vides, de les faltes de respecte, burles i menyspreu de la supervisora, de no poder descansar 12 hores entre jornada i jornada, dels impediments de l’empresa per compaginar formacions amb la feina, de les negatives a facilitar la cura dels nostres fills menors malalts, de no tenir un calendari laboral com marca la llei, de que ens canviïn els horaris d’un dia per l’altre i de rebre uns salaris que en un context d’inflació galopant cada vegada donen per menys. Estem fartes, a més, de no lliurar cap cap de setmana sencer al mes i a tot això també estem fartes de les maniobres de l’empresa contra el nostre dret fonamental a organitzar-nos sindicalment.Per tot això demanem:•Fi de la repressió sindical.•Uns salaris dignes que contemplin augments lligats a l’IPC dels últims anys. •Poder conciliar: volem lliurar almenys dos caps de setmana al mes•Que l’empresa compleixi amb la legislació laboral.Per tot això lluitem, perquè és l’hora de posar la vida al centre, de poder compaginar la nostra feina amb la nostra vida personal i, en definitiva, per unes condicions dignes. LLuitem pel que és nostre i pel que marca la llei.

Nota de premsa: Acabem de denunciar d’urgència a la Inspecció de Treball la vulneració del dret a vaga causat per l’empresa PAU20 SLU “Cal Moliné” en alterar l’organització del treball (canviant treballadors de boiga i d’horaris) amb la finalitat d’evitar l’afectació de la vaga. La vaga està convocada de manera indefinida els caps de setmana a patir del dia 29 d’abril al forn del passeig de la indústria 48 de Berga. L’empresa assumeix la vaga, enlloc de negociar. Cap problema: que comenci el pols. Amb la solidaritat de totes la victòria és segura! CGT

Boicot

Moltes de vosaltres ens heu preguntat com podeu ajudar. Doncs de moment fent una cosa tan senzill com no comprar als establiments de Cal Moliné. De moment l’empresa no vol sentir a parlar de negociar malgrat que les demandes són justes i algunes d’elles simplement exigeixen que es compleixi la normativa laboral. Lluny d’això l’empresa està canviant les treballadores de botiga per minimitzar l’efecte de la vaga, cosa que ja ha estat denunciada d’urgència a Inspecció de treball per vulneració al dret de vaga.
Aquí totes les parts juguem les nostres cartes i la partida no ha ni començat.
Necessitarem però la solidaritat de totes, perquè la victòria de les vaguistes també ho serà del conjunt de la classe treballadora berguedana. Les vaguistes ho tenen clar, la moral està molt alta i la determinació és ferma. Visca la lluita de les forneres!