logo b llibertari
llibertari

Violència policíaca i mediàtica

Ahir els mossos d’esquadra van tornar a carregar contra els autobuseros en lluita a Barcelona. Van ferir diverses persones. Els mitjans o no van dir res o van oferir una ambigüitat pròpia del butlletí oficial d’una dictadura qualsevol.

Ahir al Periodico de Catalunya diari dels socialistes i per tant del govern actual:

“Un grup d’ells s’ha dirigit llavors a la Ronda Litoral amb la intenció de tallar la circulació en aquesta via de circumval·lació de la ciutat. Un vaguista ha resultat ferit amb contusions al cap a l’impedir els Mossos que un grup de xòfers tallés el trànsit de la via.”

A l’impedir com? no hi ha hagut càrrega? l’home s’ha autolesionat? per favor…

Avui el mateix diari era una mica més clar:

“Un grup de conductors van baixar per Via Laietana fins a la Ronda Litoral per tallar-la. Els Mossos van muntar un cordó per evitar-ho, tot i que algun empleat es va colar i en va ser tret a la força. Segons la CGT, tres xòfers van ser agredits pels agents autonòmics. Un presentava un traumatisme al cap. Als Mossos només els constava un ferit, que, van assegurar, va caure accidentalment.”

La Vanguardia, diari de dretes, monàrquic i clerical, sempre amb el poder, malgrat tot és molt més clar, curiós:

“En la carga policial un huelguista ha sufrido un golpe en la cabeza y ha sido atendido en el Hospital del Mar, aunque CGT ha elevado la cifra de heridos por contusiones a tres.”

Els mitjans creuen al preu de la lletra els informes policíacs per absurds que siguin. O no parlen d’un realitat que preferirien que no existís o menteixen descaradament, sense cap pudor ni vergonya, per tal de beneficiar als qui paguen o dirigeixen. Ja sabem que és evident, però el món és ple d’evidències que sembla que la gent oblidi o vulgui oblidar contínuament. Salut i ànims amb la lluita de les companyes dels busos de Barcelona.

Recordeu cal seguir votant al company Saturnino Mercader fent clic aquí.